Check dit!

Wat hou(d)t ons bezig

koen-van-ast-003-goud-skills-2022-hmc-.jpeg

Leerling Koen van Ast beste meubelmaker van Nederland !

Van 31 maart t/m 1 april 2022 vond de 20ste editie van WorldSkills Netherlands plaats. Dé jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. Nadat voorgaande jaren HMC’ers Guus van Velthuijsen en Bauke-Jan Beverloo zich al beste meubelmaker van Nederland mochten noemen, is het dit jaar de beurt aan HMC’er Koen van Ast. Hij mag zich vanaf nu ‘Beste meubelmaker van Nederland’ noemen.

Goud voor meubelmaker Koen

Student Koen deed dit jaar voor het eerst mee. Hij is gevraagd door een van zijn docenten om zich in te schrijven voor de voorrondes van Skills Heroes en behaalde daar een plek voor de kwalificaties. Daar behaalde hij een plek bij de beste acht van Nederland en mocht daarmee door naar de Nederlandse kampioenschappen. Koen is naast zijn studie en werk extra veel gaan trainen en niet zonder verdienste. Hij werd eerste en mag daarmee de titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ dragen. Een fantastische prestatie! Door zijn overwinning mag hij Nederland vertegenwoordigen bij de Wereldkampioenschappen tijdens de Worldskills in Shanghai van 12 t/m 17 oktober 2022. Wie weet is Koen zometeen wel de beste meubelmaker van de wereld!

WorldSkills Netherlands

Skills The Finals 2022 is onderdeel van een gezamenlijke promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo'. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit de overheid, het onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, ROC van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds 21, Expertisepunt LOB en een groot aantal sponsoren.

X
Neem contact op