Meubelmaker worden

Solliciteren

Samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband biedt jongeren zoals jij de mogelijkheid om een meubelopleiding te volgen door middel van “werkend leren”, de BBL-route. Dit betekent dat je een arbeidsovereenkomst voor 5 dagen per week afsluit bij het samenwerkingsverband, waarvan je 4 dagen gaat werken bij een lid-bedrijf van het samenwerkingsverband en 1 dag naar school gaat in de regio voor de theorie.

Wil jij weten wat een samenwerkingsverband voor jou kan doen .. check dan dit filmpje

Solliciteren gaat via het CBM: Branchevereniging voor Interieurbouw en Meubelindustrie

Voor meer informatie over de samenwerkingsverbanden kun je contact opnemen met het secretariaat van het CBM: 023-5158830.

Is het allemaal duidelijk en wil je direct solliciteren, download dan op de website van het CBM het formulier en stuur deze naar : samenwerkingsverband@cbm.nl.

Sollicitatieformulier - CBM

Maak kennis met de
coördinator in jouw regio

 

Samenwerkingsverband Noord-Holland en Friesland

Mijn naam is Marianne Tolhuijs en ik ben opleidingscoördinator van het samenwerkingsverband (SWV) Meubel en Interieurbouw in de regio Noord-Holland en Friesland.

Mijn taken zijn o.a. om de leerlingen te plaatsen bij onze bedrijven en te begeleiden tijdens het hele leer- en werktraject. Ik kom dan ook regelmatig bij bedrijven en scholen langs om gesprekken met de leerlingen te hebben over hoe het gaat en of ze nog ergens hulp bij kunnen gebruiken. 

Ik vind het ontzettend leuk om jongeren en bedrijven op deze manier samen te brengen. Doordat ik de bedrijven goed ken, weet ik ook goed welk bedrijf bij welke leerling past. Ook vind ik het mooi om te zien hoe bedrijven betrokken zijn bij hun leerlingen en ze bereid zijn mogelijkheden te bieden wanneer een leerling extra hulp nodig heeft. 

06 51 16 22 64
riemersmarianne@gmail.com

Samenwerkingsverband A/A/A, Gelderland, Overijssel en delen van Utrecht

Mijn naam is Kees Smit en ik ben opleidingscoördinator van het samenwerkingsverband Praktijkopleiding Meubelindustrie en Interieurbouw regio Apeldoorn/Amersfoort/Arnhem.

Net als mijn collega’s in het land ben ik verantwoordelijk voor werving en begeleiding van leerlingen en bedrijven. Voor werving ben ik op scholenmarkten, techniekdagen en voorlichtingsdagen op middelbare scholen en ROC’s te vinden.
Door de leerlingen op hun werkplek te bezoeken blijf ik goed betrokken bij de voortgang.  Op deze manier kunnen we samen aandachtspunten en passende oplossingen bespreken. 

Het mooie aan mijn vak zijn de vele contacten die ik heb met bedrijven, opleiders en leerlingen. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe jongens en meiden een prachtig vak leren met ieder een eigen toekomstdroom. Een puber zien groeien en veranderen tot een volwassene, met alles wat daarbij hoort.

06-28187896 
c.smit31@hotmail.com

Samenwerkingsverband Twente / Salland

Mijn naam is Jeroen Meenink en ik ben opleidingscoördinator van het samenwerkingsverband Twente-Salland.

Als samenwerkingsverband Twente-Salland werken we samen met meerdere ROC’s in de regio waardoor het voor leerlingen die meubelmaker willen worden eenvoudig is om een ROC te kiezen. In de eerste 2 jaar willen we de leerlingen bij meerdere verschillende bedrijven laten werken zodat ze vanaf het 3e leerjaar een bedrijf kunnen kiezen waar ze het liefst willen werken. Deze methode maakt het voor jongeren mogelijk om binnen meerdere bedrijven te kijken en geeft de zekerheid van werk en opleiding voor een periode van 4 jaar.

Doordat ik al meer dan 20 jaar in de interieurbouwmarkt werkzaam ben, ken ik veel bedrijven en scholen in de regio en vind ik het een uitdaging om de leerlingen bij de meest geschikte bedrijven te plaatsen. Het is altijd mooi om te zien hoe een leerling zich in korte tijd ontwikkeld tot een vakman of -vrouw.

06-38 44 06 28

swv.jmeenink@gmail.com

Samenwerkingsverband Limburg

“Mijn naam is Lucienne Fransen en ik ben opleidingscoördinator voor de regio Brabant en Limburg. In een ver verleden was ik zelf leerling aan het HMC (dat toen nog MTS voor hout- en meubileringsbedrijven was) en ben ook jaren in de branche werkzaam geweest.

Nu als coördinator ben ik de schakel tussen de leerling, bedrijf en de school. De leerling kiest een school die bij zijn gekozen opleiding past, meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer of montagemedewerker houttechniek. Als coördinator houd ik contact met de leerling, mentor van school voor het theoretisch gedeelte van de opleiding en de leermeester in het leerbedrijf.

Wij hebben als samenwerkingsverband een keur aan bij ons aangesloten bedrijven waar de leerling kan gaan werken. Elk bedrijf heeft zijn eigen ‘DNA’, zo ook de leerling. Aan mij de taak om de juiste combinatie te vinden. Dan zie je een leerling zich ontwikkelen, groeien, steeds enthousiaster worden. Met elkaar zorgen we voor vakmannen en vrouwen in de hout- en meubelindustrie.”

 

Samenwerkingsverband Brabant

Dave Kesselaar is momenteel ziek en word vervangen door:

Lucienne Fransen – 06-83119400 
lucienne@samenwerkingsverbandbrabant.nl

http://www.samenwerkingsverbandbrabant.nl/

Samenwerkingsverband Rotterdam

Mijn naam is Theo van Atten en ik ben o.a. opleidingscoördinator van het samenwerkingsverband Rotterdam, delen van Zeeland en Utrecht. 

Net als mijn collega’s van andere regio’s leg ik contacten met bedrijven, scholen en leerlingen. Omdat ik ook leerkracht ben van het HMC Rotterdam, kan ik leerlingen goed uitleggen wat er van ze verwacht wordt en wat ze van ons kunnen verwachten. 

06 22 26 25 28
t.vanatten@hmcollege.nl

Samenwerkingsverband OBD, Achterhoek en Liemers

Mijn naam is Gerry Oonk en ik ben opleidingscoördinator van het samenwerkingsverband (SWV) Meubel en Interieurbouw in de regio Achterhoek en Liemers.

Mijn taken zijn o.a. om de leerlingen te plaatsen bij onze bedrijven en te begeleiden tijdens het hele leer- en werktraject. Ik kom dan ook regelmatig bij bedrijven en scholen langs om gesprekken met de leerlingen te hebben over hoe het gaat en of ze nog ergens hulp bij kunnen gebruiken. 

Wat ik mooi vind is dat je tijdens de opleiding ziet hoe de leerling uitgroeit tot vakman. Ik bezoek de leerlingen regelmatig op hun werkplek of school en af en toe komen ze in onze werkplaats waar ze extra instructie krijgen om het vak nog beter te beheersen.

06-53388490
G.Oonk@obd-opleidingen.nl

Samenwerkingsverband BosMti, Zuid-Oost Brabant

Mijn naam is Rick van Mierlo en ik ben opleidingscoördinator voor de regio zuidoost Brabant. Ik begeleid studenten bij het plaatsen van leerbedrijven en ik coach ze tijdens hun dienstverband zodat ze er niet helemaal alleen voor staan.

Zelf heb ik de opleiding meubelmaker/interieurbouwer gedaan én ik heb voor de klas gestaan als docent. Als coördinator kom ik ook veel bij bedrijven.
Op deze manier weet ik goed wat er verwacht wordt van een leerling en weet ik waar ik ondersteuning kan bieden.

Wil je meer weten, neem gerust contact met mij op

Met vriendelijke groet,

Rick van Mierlo
r.van.mierlo@bosmtiopleidingen.nl
06-25213160

 

 

side-samenwerken.png

X
Neem contact op