Type opleiding

BBL

Werken en leren

Ben jij 16 jaar of ouder en wil je het liefst direct in de praktijk een vak leren? Kies dan voor BBL, de Beroepsbegeleidende Leerweg. Leer jij beter door te doen en ben je wel klaar met 5 dagen per week in de schoolbanken zitten? Dan past BBL bij jou !

Wanneer je kiest voor BBL, ook wel werkend leren genoemd, dan doe je dit bij een leerbedrijf. Je kunt zelf een bedrijf zoeken, maar je kunt ook solliciteren bij het Samenwerkingsverband. Het heeft voordelen om bij het Samenwerkingsverband te werken. Het Samenwerkingsverband heeft verspreid over heel Nederland opleidingsplaatsen voor MBO leerlingen die voor BBL kiezen. Er zijn verschillende bedrijven bij aangesloten waar je kunt werken. De coördinator van het samenwerkingsverband zorgt voor een leerwerkplek binnen een redelijke afstand van je woonplaats én hij begeleidt je bij je werkgever. Je staat er dus nooit helemaal alleen voor! Heb je interesse in een leerwerkplek bij het Samenwerkingsverband, klik dan hier voor het sollicitatieformulier.

side-samenwerken.png

Opleidingen

Kies jouw school

Welke school je kiest heeft natuurlijk te maken met je reistijd, maar misschien ook wel met gevoel. Kies je vakopleiding en je woonplaats en geef aan hoeveel kilomters je maximaal wilt reizen en je weet direct wat je mogelijkheden zijn.

Lees meer

BOL

Kies je voor BOL, dan kun je één van de meubelopleidingen volgen. Bijvoorbeeld via de vakschool, het Hout- en Meubileringscollege of bij een van de ROC’s in jouw regio. Op de kaart van Nederland kun je zien waar de opleidingen gegeven worden. Op Stagemarkt.nl vind je een stage die past bij jouw wensen.

Lees meer

meubelmaker worden

Wat kan je worden?

Wil je weten wat het betekent, meubelmaker en (scheeps)interieurbouwer worden?
Denk je dat zagen, frezen en timmeren alles is? Denk opnieuw!

Welk beroep spreekt jou aan? 

X
Neem contact op