Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Hoeheet jouw eindwerkstuk? 

De naam van het werkstuk is 'The creerdesk', de naam is gegeven door de originele Japanse meubelmaker die zichzelf wilde testen in hoe gedetailleerd hij te werk kon gaan. Voor mij was dat een mooie drijfveer om hetzelfde te willen doen! We kregen namelijk vanuit school de opdracht om vanaf een foto van een meubel een zo goed mogelijk replica te maken. Het hout dat ik gebruikt heb is Amerikaans notenhout afkomstig uit Missouri. Bij de Amsterdamse houthandel heb ik het in ruw gezaagde planken en balken ingekocht, waarna ik na veel zwoegen er een top werkstuk van heb kunnen maken. 

Welke opleiding heb jij gevolgd? 

Sinds 2016 studeerde ik al aan het HMC omdat ik eerst de 3 jarige opleiding heb gevolgd waarna ik heb kunnen instromen in het derde leerjaar van de niveau 4 opleiding! 

Wat maakt volgens jou het vak zo gaaf? 

Het gave aan dit vak is dat het heel divers is. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden, en ook nog een rijke geschiedenis aan de kunst van het meubelmaken dat er voor iedereen die er geïnteresseerd in is, wat leuks te vinden valt!

Ook zijn er nog de stages. In mijn eerste leerjaar en gedeeltelijk meerdere jaren zag ik daar tegenop omdat ik bang was dat ik niks leuks zou vinden. Eigenlijk is altijd het tegenovergestelde gebleken. Iedereen wil altijd het leukste bedrijf hebben, maar als je op tijd bent met zoeken en iets kiest waar je zelf een goed gevoel bij hebt, dan sta je bijna altijd garant voor een leuke periode en misschien wel een baan. 

Wat doe je nu na je opleiding? 

Zelf ben ik na school meteen mijn eigen bedrijf begonnen. Op het moment werk ik als freelancer bij verschillende bedrijven en wil ik uiteindelijk mijn eigen werkplaats opbouwen! Het leuke en fijne is ook dat bijna de hele sector staat te springen voor vakmensen.